Geld verdienen met Youtube? Het kan! Vloggers zijn de nieuwe supersterren. De Zweedse vlogger Pewdiepie verdiende afgelopen jaar zo’n 10 miljoen euro met zijn Youtube-kanaal. Ook in ons land zijn vloggers aan hun opmars bezig. Maar welke Vlaamse vloggers moet je nu kennen? Als we het aantal abonnees mogen geloven, deze:

1. Waddupitskev (11.066 abonnees)

Student Journalistiek van Thomas More, Kevser Marasligil uit Sterrebeek mag het lijstje openen. In 2014 won ze De Gouden Roots van radiozender MNM. Op haar Youtube-kanaal Waddupitskev maakt ze vooral grappige video’s en heeft ze een duidelijke mening over alles.

2. Morgane Eyletten (12.093 abonnees)

Morgane Eyletten is 16. Ze vlogt over het dagelijkse leven en dingen die iedereen wel eens meemaakt. Maar met een roze touch.

3. Chakir Be Like (14.794 abonnees)

De Antwerpse Chakir maakt op zijn Youtube-kanaal Chakir Be Like verschillende soorten filmpjes, van games tot vlogs. In één van zijn laatste filmpjes imiteert hij populaire Vlaamse vloggers.

4. UP2D8 (16.394 abonnees)

Zijn blauwe haar. Het is zowat het handelsmerk geworden van de Gentse Samir Korbi. Op Youtube noemt hij zichzelf UP2D8 (Up To Date). In zijn wekelijkse vlogs houdt hij je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het internet.

5. Olex (26.230 abonnees)

Olex. De nickname van Antwerpenaar Alex Van Dun. Onderwerpen uit het leven gegrepen met een portie hilariteit.

6. Lifestylespot (30.245 abonnees)

De Brusselse Pauline Rensonnet vlogt over lifestyle en mode. De studente communicatiemanagement van Thomas More is niet alleen actief op Youtube, ze houdt alles wat ze doet ook bij op haar blog. Voor alle lifestyle-fans, neem zeker eens een kijkje.

7. ZaKa (58.489 abonnees)

“Zaka hier dat spreekt”, op deze manier begint Zakaria Benyahya, de Belg van Marokkaanse afkomst uit Melsbroek, zijn video’s. Hij stopt zijn video’s vol positiviteit en bespreekt op deze manier ook de actualiteit. Zaka heeft momenteel twee Youtube-kanalen, een gewoon en een vlogkanaal. Het aantal abonnees is de som van zijn beide Youtube-kanalen.

8. Achterklap (58.652 abonnees)

Hij noemt zijn Youtube-kanaal het grootste prankkanaal van België. De Limburgse Ergin Arslanbas aka Achterklap maakt vlogs en pranks en trekt daarvoor vaak de straat op.

9. Kastiop (124.459 abonnees)

De 17-jarige Limburger Kacper Przybylski doet zowat alles op zijn Youtube-kanaal Kastiop. “Ik maak vlogs, praatvideo’s, challenges, Q&A’s en nog meer gekke shizzle”, zoals Kacper het zelf zegt.

10. Unagize (176.848 abonnees)

De Mechelse vlogger Rayan Aghassaiy op Youtube. Zijn Youtube-kanaal Unagize staat vol video’s met uitdagende en aantrekkelijke titels. En het werkt! Met een kleine 177.000 abonnees staat hij op de tweede plaats.

11. Acid (198.362 abonnees)

De populairste Vlaamse Vlogger is de West-Vlaamse Nathan. Hij vlogt dagelijks onder de naam Acid. School en Youtube combineren blijkt dat goed te lukken want Nathan gaat richting de 199.000 abonnees. Mocht hij voor elke abonnee een euro krijgen…

Het lijstje is opgesteld aan de hand van het aantal abonnees begin 2016. Ken jij nog andere populaire Vlaamse vloggers? Je mag het mij altijd laten weten.

Advertenties